Dicas

Multipurpose space with curved table

Source: Casa Vogue

Editora Globo (Foto: Editora Globo)

All it took was a winding concrete table to connect the dining room to the home office, this house designed by architect Ruy Ohtake in São Paulo. In space, the neutral base reveals black floor, exposed concrete in one of the wall and white paint in the other. For this visual neutrality, it was possible to dare other elements. Ohtake chose pendant lamp sculpture - Fat Super Star, Olafur Eliasson, to attract all the attention, able to mesmerize arrivals.

Below it, the breakfast counter is surrounded by MR10 chairs, Mies van der Rohe. Along the route, its organic trace becomes a trimmer, and ultimately forms the home office occupant. Next door, a cut brings the garage into the space with sticked art glass cloth. The color appears discreetly on the second floor, where it turns orange wall of the nursery, which has retractable glass roof to see the starry sky.

Décor do Dia  (Foto: Casa Vogue)